tirsdag, oktober 07, 2008

Det Digitale Danmaks Lange hale - OIOREST

Jeg har siden december 2007 deltaget i en spændende opgave for IT og Telestyrelsen vedr. brug af REST til at gøre offentlige data let tilgængelige for Det Digitale Danmark.

Formålet med det seneste bidrag Offentlig fællesviden i Det Digitale Danmark, er at få offentlige myndigheder til at forstå at de alle (også dem med specialiseret data) har en rolle at spille far at visionerne for Digitaliseringsstrategien skal opnås.

Hvis det kun er de store dataudbydere, der udbyder deres data, vil den offentlige fællesviden være mangelfuld. Det vil især have konsekvenser for internet-sites med mindre volumen typisk rettet mod et snævert segment. Men da det netop er disse, der udgør størstedelen af internettet i dag, vil hele grobunden mangle relevant data.

I afsnittet "Det Digitale Danmaks Lange hale" står der bl.a: "The long tail drejer sig om, at det er den samlede styrke af de små hjemmesider, der udgør størstedelen af internettets indhold. Dette i modsætning til 90’ernes opfattelse af internettet som et sted for offentliggørelse, hvor størrelse havde betydning og internettet i højere grad blev domineret af førende hjemmesider. Det Digitale Danmark skal derfor ikke kun fokusere på hovedet, men skal strække sig ud til hele halen."

Ingen kommentarer: