torsdag, september 07, 2006

Hurtig udvikling af forretningsapplikationer med SOA

John McDowall diskutere i denne artikel tre koncepter som virksomheden skal kunne håndtere for at udnytte SOAs løfter om behændighed, mindre risici og hurtigere implementering. De tre koncepter udgør:

- Løs kobling,
- Delt infrastruktur og services og
- Mere simpel udviklingsmodel

Den løse kobling giver virksomheden mulighed for at forbinde sig til partnerne, samtidig med at integriteten af ens systemer er bibeholdt, og indkapsle dem fra uundgåelige uforudsigelige ændringer. En virksomheds behændighedsgrad afhænger af, hvor løst koblet den er i stand til at samarbejde med partnere.

Den løse kobling ofrer helt bevidst optimeringen mellem de enkelte komponenter for at opnå fleksibel interoperabilitet mellem systemer, som er forskellige i teknologi, placering, ydeevne og tilgængelighed. En løst koblet applikation isoleres fra interne ændringer af andre applikationer ved at bruge abstraktioner og sen binding i interfacet mellem applikationer. I forhold til traditionelle tæt koblede applikationer er målet med en løst koblet applikation at forøge genbrugeligheden og tilpasningen til det uforudsete.

Løs kobling er en måde at designe og udvikle på – det er ikke en teknologi. Hele dette paradigmeskifte kræver en omskoling af virksomhedens udviklere samt revidering af udviklingsstrategier og metoder. For mange vil det føles unaturligt ikke mere at skulle fokusere på let målbare fordele såsom performance, men i stedet udvikle til at optimere det mere abstrakte begreb fleksibilitet. Man skal til at lære at udvikle løst koblet, eventbaseret og til generelle standarder, ikke direkte til en anden virksomheds system. En ikke ubetydelig udgift og et område, hvor ændringsmodstanden i organisationen kan være høj. Arkitekters og udvikleres forståelse og udnyttelse af løs kobling vil imidlertid mere end noget andet være afgørende for succesfuld ekstern forretningsprocesintegration.

Artiklen findes her

1 kommentar:

Anonym sagde ...

I really liκe thаt your attempting tο expаnd уouг inventory.
It would be nice to ԁetеrmine a PCC in oгԁeг to charge mу
personal e-cigs when with out powеr lοnger
ρеriods.

Here iѕ my web blog :: Green smoke electronic cigarette review